Zakaj pijem glino

glina minerali May 06, 2020

Glina je mineralna zemlja, ki nam oddaja minerale in zelo dobro podpira proces vezave strupenih snovi. Glina za pitje naj bo preverjeno kakovostna in vedno toplotno neobdelana.

Ključna naloga gline je torej pomoč telesu pri odstranjevanju zelo nevarnih težkih kovin. Glina nas mineralizira, kadar smo podhranjeni z določenimi minerali. Nekoč so glino pogosto uporabljali za minerale, posebej noseče in doječe ženske. To ni bilo vedno dobro, saj je bila glina ponekod onesnažena ali obremenjena z veliko nevarnimi kovinami. Zato se je pred njo v sodobni družbi naselil dvom. Previdnost glede kakovosti in čistosti gline je zelo pomembna. Pozornost pa zagotovo ni odveč tudi zaradi nekaterih drugih razlogov.


Naravna inteligenca gline

Kot vsi drugi prehranski pripravki za vezavo težkih kovin, je tudi glina močna snov. Nikakor je ne gre podcenjevati. Ker je bioaktivna, nekako natanko ve, kje v telesu so zdravstvene težave – zato se pri nekaterih ljudeh takoj usmeri v njihovo čiščenje. Pri drugih morda traja dlje časa.

Gline ne morete nadzorovati ali samodejno uravnavati tako, kot si morda želite, saj lahko prevzame pobudo v večji meri, kot ste si predstavljali, da je mogoče.

Ste zdravi in so vam svetovali, naj z namenom razstrupljanja izvedete čistilni tretma z glino? Imate dovolj časa in energije za kaj takega, stabilno črevesje, zdrav hormonski sistem? Kajti lahko se vam zgodi, da boste že v nekaj dneh ali kadarkoli v času takšnega tretmaja dobili razne simptome ali celo zboleli.

Če zdravstvene težave ni na vidiku, se glina namreč usmeri v njeno iskanje. V nekaj dneh ali tednih (zdravilne kure z glino naj bi po priporočilih trajale 21 dni) glina skoraj vedno odkrije kakšno »skladišče« strupenih snovi v našem telesu. Odpre ga in aktivira izločanje v kri in limfo. Kroženje strupov v našem telesu pa lahko povzroči blage ali tudi močne simptome. Nihče vam ne more zagotoviti, kako se boste odzvali, niti najboljši poznavalec in ponudnik kakovostne gline ne.

Ljudje se redko zavedajo, da je pri čistilnik »akcijah« z glino tak potek pravzaprav precej običajen. Zgroženi so, da jim je koristna snov odvzela zdravje!?

Pričakujejo celo, da bodo s pitjem gline sprožili razstrupljevalne procese v točno določenem delu telesa, ki je oslabljen, toda za to ni nobenega zagotovila. Katera skladišča strupov bo glina odpirala, tega ne moremo razumsko nadzorovati. Račun brez krčmarja se ne izide. Nato človek sklene, da to ni zanje. A delovanja gline ni razumel. Dobi odpor. Toda s tem se prikrajša za precej bolj smiselno, terapevtsko uporabo gline ob boleznih.


Terapevtska uporaba

Ne izvajam tritedenske kure z glino. Uporabljam jo vedno s prekinitvami, kadar sem zdrava, in namensko, kadar želim ublažiti simptome.

Gline ne pijem več kot tri dni zapored. Za mineralno podporo pa jo pijem enkrat do trikrat na teden oziroma kadar čutim, da jo potrebujem. Na ta način glina pobira toksične snovi iz vaših obtokov, ne išče pa skladišč v telesu.

Glina je dragocen pripomoček, če imamo močne glavobole (tedaj se morda iz glave sproščajo težke kovine in druge strupene snovi, ki jih glina lahko veže). Glino pijem v času viroz ali ob kakršnih koli boleznih, ki so povezane z izločanjem težkih kovin (npr. nevrološka obolenja, gripa). Uporabim jo torej namensko, za lajšanje in skrajšanje bolezni. 

Glina se izkaže kot ključna podpora tudi ob onesnaženjih (npr. izbruhi strupov v vodi, zraku), še posebej v ekoloških katastrofah, kot se je leta 2017 zgodila na Vrhniki ob požaru v podjetju Kemis. Tedaj je bilo v zraku nevarno živo srebro in druge izjemno strupene kovine ter kemične snovi. Če se človek nima možnosti umakniti, lahko nekaj časa pije glino. Tako si pomaga, da se vsaj del strupov veže in odstrani iz krvnega obtoka, namesto uskladišči in postane breme kasneje v življenju.

Ob takšnih situacijah ali v času bolezni je treba vedno presoditi, ali uporaba gline posamezniku koristi ali pa mu morda celo poslabša počutje, okrepi simptome. Če se težave ob uživanju gline bolniku poslabšujejo, potem telo ne potrebuje še več gline, še več razstrupljanja, še več aktiviranja strupenih snovi. Potrebuje odmor.


Zakaj slovenska glina

Priporočam nakup slovenske gline z območja Komende (več ponudnikov - isto nahajališče). To glino je priporočal tudi pater Ašič. Njena značilnost je visok delež silicija, ki zelo močno veže strupeni aluminij v našem telesu in ga odstranjuje. To sem preizkusila pri sebi in še posebej pri sinu, ki je imel izjemno visoke obremenitve z aluminijem več let - glino je pil trikrat do štirikrat na teden dve leti. Pomagala mu je sprostiti živčne povezave v možganih, da so se okvarjeni možganski centri lahko (s pomočjo hrane) obnovili. Brez pomoči gline, bi se živčni strup aluminij verjetno precej dlje zadrževal v telesu in zelo težko bi ga bilo odstraniti.

Silicij je izjemno pomemben mineral. Toda ne uporabljam pripravkov silicijem niti prehranskih dopolnil, ker imam glino.

Nekateri prisegajo na zeolit in se z njim razstrupljajo. Ne potrebujem zeolita, ker mu precej manj zaupam kot glini iz našega nahajališča. Toda tudi vsaki glini ne zaupam. V nekaterih vrstah gline zna biti precej težkih kovin, ki jih ne želite dobiti vase, zato se ob nakupu dobro pozanimajte. 


Kako pripraviti glino

Primerna je za odrasle in otroke po 4. letu starosti. Pije se enkrat na dan, najbolje zjutraj, vsaj 15 minut preden jeste zajtrk.

Včasih, denimo ob slabem počutju ali glavobolu, lahko pijemo glino tudi zvečer. Dobra podpora so tudi glinene kopeli, kje pest gline dodate topli vodi. V kopeli ste do pol ure.

Za pitje namočite eno žlico prečiščene gline (pripravljene posebej za pitje) v deciliter čiste vode, dobro premešajte in počakate 12 do 24 ur. Tako glina postane aktivna.

Moj način priprave je sicer takšen, da glino namakam dlje (tudi tri dni in več), kajti iz prakse sem se naučila, da je glina tako močnejša in še precej laže odstrani več strupenih snovi. Pripravim si pet žlic v vodi v kozarcu, ki ga zaprem in postavim na pult. Pred pitjem premešam, odlijem petino, po želji dodam malo vode in popijem.

Otroci po 4. letu pijejo glineno vodo običajno brez usedline. To mineralno vodo jim lahko dodamo tudi v druge hladne ali mlačne napitke.

Odrasli pijemo glino običajno z usedlino; pustim težje delce, ki se v nekaj sekundah posedejo na dno kozarca.


Brez nje ne grem nikamor

Glina mi je že ničkolikokrat pomagala ob boleznih. Postala je sestavni del mojih protokolov samozdravljenja. Kadarkoli grem na potovanje, seboj vzamem tudi manjši kozarec gline.

Nekoč sem imela hudo razstrupljanje v predelu hrbtenice, ki me je položilo v posteljo za več tednov. Iz rane na koži so izhajale težke kovine v takšni količini, da sem nujno potrebovala vse svoje znanje samozdravljenja. Imela sem močne simptome, vse me je peklo, ledvice so postajale boleče. Na rano sem si vsak dan dajala velike obkladke glinene paste, jih pokrila z gazo in vrečko ter zaprla, da se ni izsušilo. Obkladke sem menjala vsakih 6 ur. Glino sem tudi pila in se v njej kopala (ne vsak dan). Strupe je počasi, a vztrajno vezala nase. Podpirala sem se seveda še s hrano, toda tudi s pomočjo gline mi je uspelo preživeti to težko preizkušnjo, ne da bi potrebovala bolnico. Čutila sem, da delam prave stvari in da bo vse v redu.

Če želiš pričeti s pridobivanjem znanja o samozdravljenju, ti priporočam knjigo Samozdravljenje s hrano.

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.